realdogsdontbark

Direktlänk till inlägg 8 september 2017

Tärnaby

Av realdogsdontbark - Fredag 8 sept 16:51

Igår kom vi till Tärnaby på fm. Checkade in i lägenheten som ligger mitt i backen.

Därefter åkte vi mot Hemavan men stannade vid Jofjället. Det var älgjakt i området, men det är det å andra sidan överallt. Vi följde en stig upp på berget som även var uppkörd av fyrhjuling. Vädret var perfekt och Moja var superivrig. Här skulle jagas!

Vi stannade för kartkontroll. Det var en del knott så hundarna tyckte vi skulle gå vidare. Vi fortsatte att följa fyrhjulingens spår men efter att ha klafsat över flera myrar utan att hitta något som såg ut som en stig så vände vi tillbaka.

Det visade sig att vi missat när stigen vek av. Markeringen var jättedålig. Vi fortsatte färden uppför och efter ett tag blev det fikapaus. Det var den första riktiga pausen på 2 timmar.

Vi gick uppför lite till men beslöt oss för att vända tillbaka innan vi nådde toppen. Hundarna gick hela tiden och sökte ren. Det var massor av spår och bajs men vi såg inga.
Nervägen gick smidigt och vi hittade utan problem.

Vi var ute i 3 timmar och det var trötta hundar på kvällen.

Idag åkte vi till en sjö som låg en bit upp. Det skulle regna men det gjorde det inte. Vi gick 1 km till raststället. Sen tog jag en tur längst med sjön. Det gick sådär på väg tillbaka...


 

Efter det ofrivilliga doppet så bytte Moja om. Hon använde även Wili som värmedyna. Dom två var inte nöjda med det kalla vädret och fick ha på sig 3 täcken och en filt.

Uno däremot startade upp sitt företag "Unos gräv och schakt".


 

Vi var ute i 2 timmar och åkte sen till lägenheten för att äta lunch. Tanken var att därefter åka till ett nytt ställe men hundarna var för trötta. Uno sa att han absolut hade jobbat färdigt för idag. Husse fick åka själv. Förhoppningsvis har hundarna vaknat till igen tills imorgon.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av realdogsdontbark - Lördag 16 sept 19:25Idag var det dags för årets sista LC, denna gång på hemmaplan. Uno var taggad som vanligt och han visste precis vad vi skulle göra där eftersom det var på samma ställe som förra året. Tyvärr var han själv så det blev mer som en träning.  Banan var ...

Av realdogsdontbark - Tisdag 12 sept 11:27


Nu är jaktsäsongen inledd i Norrbotten. Detta har Uno tagit till sig. Han är ju trots allt jakthund säger han. Vi gick på gångvägen helt lugnt när Uno gjorde ett jakthopp, så som han gör när han hör något. Ingen av oss andra fyra hörde eller såg n...

Av realdogsdontbark - Måndag 11 sept 19:36


Wili har börjat beta av sin bucket list. Idag tog jag med honom till djuraffären för att köpa mat. Plötsligt går han fram till en hög med fodersäckar och kissar på dom.... Det har aldrig hänt under hans snart 9åriga liv. Jag ser ingen annan förklarin...

Av realdogsdontbark - Lördag 9 sept 19:19Idag testade vi Tärnaleden. Den går längs Umeälven och är en fin grusväg. Vädret bjöd på lite regn till och från och då var det skönt att slippa hala stenar och blöta stigar. Dessutom ville Husse fiska och då underlättar det att vara nära vatten. ...

Av realdogsdontbark - Torsdag 7 sept 22:51


I måndags testade jag om Wili orkade följa med till fjälls. Kl 10 var vi på plats vid Bälingeberget tillsammans med dimman. Min plan var att ta turen runt berget med en fikapaus. Planen höll, förutom några extra fotopauser.        När vi gått ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ realdogsdontbark med Blogkeen
Följ realdogsdontbark med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se